Uputstva

Upoznajte se sa našim EWAERP-om i lakoćom rada u njemu. Video prikazi će Vam dočarati intuitivnost, dostupnost i povezanost sistema. Uživajte!

1. Kreiranje artikala

Kreiranje novih artikala moguće je u samo par klikova u okviru modula Finansije. To postižete odabirom grupe i/ili podgrupe u kojoj se novi artikal treba nalaziti, zatim unosom šifre, naziva, jedinice mere i PDV stope.
Možete sami odlučiti šta još želite popuniti od mnogobrojnog seta polja poput: proizvođača, brenda, cenovnika, garantnog roka, dobavljača, dodatnih desktiptivnih polja i na taj način sebi olakšati dalje praćenje artikala kroz sistem.
Navedena i mnoga druga polja logički su raspoređena po karticama radi što lakšeg i bržeg rada korisnika.

2. Kreiranje partnera

Vođenje evidencije o partnerima je izuzetno jednostavno odabirom opcije poslovni partneri u stablu aplikacije. Za kreiranje novog partnera dovoljan je unos PIB-a, nakon čega će se osnovne informacije o partneru preneti direktno sa APR-a. Moguće je dalje sve podatke modifikovati i uneti dodatne kao što su: kontakt podaci, vrste klijenta, blokade po valuti i/ili kredit limitu, načini plaćanja, cenovnici, rabati, a softver omogućava i upload dodatne propratne dokumentacije…

3. Kreiranje zaposlenog

Brz unos i praćenje zaposlenih u softveru moguće je kroz odabir čvora Zaposleni. Odabrani prikaz omogućava pregled svih zaposlenih, kao i unos šifre i naziva novozaposlenog.
I u ovom segmentu postoji dovoljno propratnih polja za unos svih relevantnih podataka o Vašim zaposlenima poput: JMBG-a, broja lične karte, adrese, ključnih reči za pretragu…
Izborom iz predefinisanih lista popunjavaju se i mesta i opštine rođenja i stanovanja, ugovori, stepeni stručne spreme, odsustva, tekući računi, obustave i još mnogo toga.

4. Kreiranje računa

Kreiranje izlaznih faktura u EWAERP-u obavlja se u modulu Prodaja. Kako bi kreirali izlaznu fakturu dovoljno je izabrati magacin i kupca i potrebne artikle sa željenim količinama.
Dalje možete definisati datum valute plaćanja, odabrati željeni cenovnik, dodati propratne napomene…
Softver omogućava postojanje različitih statusa dokumenata, gde kada se novokreirani račun zaključa automatski se umanjuje količina robe na lageru.
Svaki dokument sadrži i mogućnost nekoliko PDF prikaza, ali i mogućnost štampe.

5. Automatsko knjiženje računa

Knjiženje dokumenata je automatizovano do najvišeg nivoa. Sa samo 2 klika na željeni dokument moguće je kreirati nalog glavne knjige. Još lakše ga zatim možete pregledati, prelaskom iz modula Prodaja u modul Finansija, jednostavnim “skokom” sa dokumenta na novokreirani nalog.
Automatskim knjiženjem dokumenta sve potrebne vrednosti upisuju se u relevantne finansijske i PDV izveštaje.
Ukoliko knjižite dokumente na dnevnom, nedeljnom ili mesečnom nivou softver Vam značajno skraćuje vreme rada. Dovoljno je da izaberete vremenski period, a zatim na klik grupno proknjižite sve odabrane dokumente.

6. Kreiranje OLAP-a

OLAP je skraćenica za izuzetno moćan tip izveštaja koji možete fleksibilno postaviti u zavisnosti od Vaših potreba. Izborom vremenskog perioda, filtera, seta činjenica i dimenzija možete kreirati i posmatrati podatke iz raznih perspektiva.
Posmatrajte strukturu obaveza, potraživanja, prodatu količinu po kupcima, mesecima ili kvartalima, ili se spustite na nivo artikala i analizirajte ostvarenu maržu. Bezbroj je mogućnosti.
Postoji i opcija filtriranja već dobijenog rezultata na samo određene dokumente, specifičnog kupca, ili stilizovanje kolona radi lakšeg utvrđivanja zakonitosti…
Sva postavljena podešavanja zatim možete sačuvati, a kada naredni put pristupite istoj putanji izveštaj će biti spreman za Vas sa najsvežijim podacima.

7. Obračun zarada

Automatski obračun plata Vaših zaposlenih uslovljen je samo unosom najosnovnijih podataka.
Dodatna prednost jeste kopiranje svih parametara iz prethodnog meseca, nakon čega možete proveriti izlistane zaposlene za obračunski period ili uneti dodatne promene.
U okviru modula Kadrovska evidencija, kreiranjem dokumenta Obračun zarada i izborom prethodno definisanog podešavanja, sistem na klik obračunava zarade, za jednog ili više zaposlenih.
Dalje je moguće obračun izvesti u XML format, PPP-PD, pogodan za uvoz na aplikaciju poreske uprave.
Takođe, postoje mogućnosti PDF prikaza i štampe obračunskog listića, kao i mnogobrojnih izveštaja i propisanih obrazaca.

8. Lager i kartica

Lager lista omogućava pregled artikala po svim Vašim magacinima. Bilo da imate jedan lager, ili odaberete više njih, korišćenjem ovog panela imate mogućnost uvida u stanje svih artikala kao i njihove poručene, rezervisane i dostupne količine.
Moguće je voditi evidenciju o minimalnim i maksimalnim zalihama i pratiti izose prosečnih nabavnih cena.
Sa istog panela moguće je, u svega tri klika, prikazati detaljnije kretanje artikla (kartica artikla) u okviru izabranog magacina, sa dodatnim informacijama o datumima i brojevima dokumenata na kojima se konkretan artikal nalazio.

9. Izvoz u excel

U okviru svih modula u EWAERP-u moguće je izvršiti izvoz određenih podataka u excel. Bilo da je reč o svim zaposlenima, obračunu zarada, svim prodajnim, nabavnim ili drugim dokumentima, format dobro poznat svima, može Vam olakšati transformaciju podataka ili dodatno praćenje i dopunjavanje istih.

10. Amortizacija

Ukoliko želite da godišnju računovodstvenu amortizaciju svih inventarnih brojeva obračunate u par minuta, ili da nadogradite, rashodujete ili prodate Vaše osnovno sredstvo,softver pokriva evidenciju i rad sa invenarnim brojevima a kroz modul “Osnovna sredstva”.
Svi dokumenti se automatski knjiže, skraćujući vreme Vašeg rada. Izveštavanje u vidu PDFa ili izvoza u excel file, pomaže Vam pri kontroli svih promena.

11. Import podataka

Kako bi Vam olakšali početak rada u aplikaciji, ili kasniji masovan unos podataka, sofver nudi mogućnost importa iz excel fajla. Sami možete uticati koja od ponuđenih polja želite da uvozom budu popunjena, a zatim spreman excel sa Vašeg računara brzo se prenosi u Vaš novi program.

12. Import izvoda

Funkcionalnost importa izvoda omogućava Vam da koristeći .xml fajl u nekoliko koraka kreirate nalog sa svim željenim stavkama izvoda. Koristeći ovu funkcionalnost možete brzo i lako knjižiti izvode, odnosno na vrlo jednostavan način povezivati uplate i isplate sa dokumentima koji su već kreirani u softveru.

Dopali su vam se naši videi? Pozovite za više informacija i poručivanje!

+381 (64) 6467-983